Info

Groeten uit de Kromstraat is de webshop van Jazzcafé Bebop, Eet- en Proeflokaal de Kurk en STECK podium club bar

Heb je ideeën, vragen op opmerkingen? Neem dan contact op met info@groetenuitdekromstraat.nl of bel 015 2141474 tussen 12.00 - 17.00 uur.

Bereidingsinstructies

Kerst thuisdiner

Voorbereiding

  • Haal alle producten een uur van te voren uit de koelkast
  • Sorteer alle producten op sticker kleur en cijfercodering bij elkaar
  • Verwarm de oven op 200 graden

Benodigdheden

  • Oven (200 C)
  • Steelpan
  • Schaar
  • Pan (met heet water)
  • Aluminium folie

Sticker kleur- en cijfercodering

groen = vegetarisch
blauw = vis
rood = vlees
wit = dessert
geel = kindermenu

1 = voorgerecht
2 = tussengerecht
3 = hoofdgerecht
4 = dessert

Voorgerechten (1)

Gerookte zalm (blauw) | Eendenborst (rood)

Voorgerecht Gerookte zalm

Voorgerecht - Eendenborst

Stap 1 Verwarm de blini met klontje boter voor 2 min in de oven (200 graden)

Stap 3 Leg de blini in het midden van het bord

Stap 4 Leg de zalm of eendenborst op de blini

Stap 5 Verwarm de saus licht niet koken!

Stap 5 Dresseer de saus over de zalm of eendenborst

Stap 6 Maak de salade aan met de dressing en garneer over het gerecht

Geitenkaas tartelette (groen)

Voorgerecht - Geitenkaas tartelette

Stap 1 Knip een klein puntje van het zakje met geitenkaas creme

Stap 2 Vul de tartelette met de geitenkaas creme

Stap 3 Spuit een klein beetje creme in het midden van het bord en leg daar de tartelette op

Stap 4 Leg de port gelei op de tartelette

Stap 5 Maak de salade aan met de dressing en leg op de tartelette

Stap 6 Garneer met tuinkers en rode ui

Tussengerechten (2)

Kalfsbouillon (rood) | Dashi bouillon (blauw)

Tussengerecht - Kalfsbouillon / Dashi bouillon

Stap 1 Giet de kalfsbouillon of dashi bouillon in een pan en breng aan de kook

Stap 2 Leg de paddenstoelen duxelles in het midden van een soepkom of diepbord

Stap 3 Strooi hierop de kruiden en croutons

Stap 4 Giet de bouillon eromheen

Knolselderij risotto (groen)

Tussengerecht - Knolselderij risotto

Stap 1 Knip het zakje met de knolselderij open en doe in een steelpan verwarm tot heet

Stap 2 Dresseer de knolselderij in het midden van het bord en druk dit iets platter met je lepel

Stap 4 Breng de eidooier op smaak met zout en peper en leg in het midden van de knolselderij

Stap 5 Knip een klein puntje van de spuitzak met zwarte knoflook en spuit kleine bolletjes op het gerecht

Stap 6 Strooi de boekweit over het gerecht

Stap 7 Strooi de kaas als laatste over het gerecht heen

Hoofdgerechten (3)

Hertenstoof (rood) | Sliptong + gamba (blauw) | King boleet (groen)

Hoofdgerechten - Hertenstoof / Sliptong + Gamba / King Boleet

Stap 1 Breng een pan met water aan de kook en zet op laag vuur

Stap 2 Verwijder de deksels van de aluminium bakjes en pak de bakjes in met aluminium folie.

Stap 3 Stop de aluminium bakjes in de oven op 200 graden voor 15 minuten

Stap 4 Doe het zakje met rode kool in het verwarmde water voor 15 minuten

Stap 5 Als de 15 minuten voorbij zijn doe de borden dan voor 1 minuut in de oven

Stap 6 Haal het zakje met rode kool voorzichtig uit het hete water

Stap 7 Schep de aardappel puree links op het bord op

Stap 8 Schep de Hertenstoof / Sliptong + gamba / King boleet naast de puree

Stap 9 Knip het zakje met rode kool open en dresseer deze onder de Hertenstoof / Sliptong + gamba / King boleet

Stap 10 Schep de appelmoes naast de rode kool

Stap 11 Garneer het bord met de Kastanje kruimel

Dessert (4)

Chocolade (wit)

Dessert - Chocolade

Stap 1 Schep de karamel saus in het midden van het bord

Stap 2 Schep hier overheen de mandarijnen saus

Stap 3 Hou het plastic bakje met de chocolade panna cotta voor 2 seconden in warm water

Stap 4 Keer het bakje om boven het bord zodat de panna cotta in het midden van het bord valt

Stap 5 Strooi de pompoen pitten over de panna cotta heen

Stap 6 Bedek het geheel met de tuille’s

Ansichtkaart actie

Heb je ook zo'n gezellige ansichtkaart ontvangen met de Groeten uit de Kromstraat? Zodra we weer open zijn kan je er dít mee doen:

  • Per dinerrekening in de Kurk kan je één ansichtkaart inleveren tegen 10% korting op de rekening van de héle tafel,
  • Ansichtkaarten kunnen met meerdere tegelijk á 2 euro korting per kaart worden ingeleverd bij Bebop, Kurk en STECK.
Voorwaarden:
  • Ansichtkaarten zijn niet inwisselbaar voor contant geld,
  • Ansichtkaarten van Groeten uit de Kromstraat zijn niet geldig i.c.m. andere acties.

Afhalen - Bezorgen - Verzenden

Informatie algemeen
  • Bestellen kan 24/7 online via onze webshop,
  • bij bestellingen met alcoholhoudende dranken is de leeftijdgrens 18+,
  • je kunt bestellingen afhalen, laten bezorgen óf laten verzenden via PostNL,
  • we verwachten dat je rekening houdt met de komst van je bestelling. Wanneer er niemand thuis is, bellen we je eerst op voor een alternatief afleveradres, krijgen we dan geen contact, dan wordt de bestelling voor de deur gezet voor eigen risico.
Afhalen
  • Afhalen van Kerstdiners voor thuis kan op 24, 25 en 26 december van 13.00 - 17.00 uur,
  • afhaallokatie is Kromstraat 20 in Delft (Eet- en Proeflokaal de Kurk),
  • houd altijd 1,5 afstand, ontsmet je handen bij binnenkomst en draag een mondkapje.
Bezorgen
  • Kerstdiners voor thuis worden op de gekozen bezorgdag bezorgd tussen: 13.00 en 17.00 uur 's middags,
  • bezorgkosten zijn €3,00 per bezorging,
  • we bezorgen binnen een straal van 8 km van de Kromstraat, na ingeven van je adres wordt automatisch berekend of je binnen het bezorggebied woont.
Verzenden via PostNL
  • Enkel non-food bestellingen buíten de bezorgregio kunnen worden verstuurd via PostNL,
  • bestellingen voor verzending die voor 24.00 uur zijn gedaan, worden de volgende dag aangeboden bij PostNL,
  • vaste verzendkosten zijn €7,25 voor een enkel pakket, twee of meerdere pakketten €13,-,
  • rondom de feestdagen hebben wij helaas geen invloed op eventuele vertragingen bij PostNL, doe je bestelling dus op tijd.
Tot slot

We doen ons uiterste best om alle bestellingen op tijd en netjes af te leveren. Wij hopen op je begrip bij drukte. Is iets ondanks onze zorgvuldigheid niet naar wens? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@groetenuitdekromstraat.nl of bel met 015 2141474 tussen 13.00 en 17.00 uur.